Scurtmetraje Din Balcani II

Scurtmetraje Din Balcani II

Balkan Shorts II

Sinopsis

Sâmbătă / Sabado / Saturday
Albania, Columbia, 2016
Regie / Director: Sokol Keraj
Emoționat la gândul că-și va întâlni fiii după întoarcerea din Europa, Dragoș merge să îi ia de la fosta soție. Descoperă, însă, că acești nu vor să mai locuiască cu el. Surprins, înfuriat și înfrânt, Dragoș încearcă să obțină răspunsuri de la copiii săi. Este sâmbătă, este o zi haotică în oraș, tatăl este prins în trafic, în mașină cu fiii săi. Este forțat să vorbească despre destrămarea familiei sale.

Iedera / Ivy
România, 2018
Regie / Director: Sarra Tsorakidis
La o cină în curtea prietenilor săi, Zoe îl prezintă pe Duncan, noul său iubit străin. Toată lumea pare să se înțeleagă de minune, însă Zoe are un secret care îi apasă din ce în ce mai tare conștiința. Starea ei transformă întâlnirea într-un pretext ideal pentru ceartă, iar toate personajele își pot exprima, în sfârșit, adevăratele sentimente.

Cerul / Nebo / The Sky
Slovenia, 2017
Regie / Director: Jus Premov
Alja trebuie să-și ia ”la revedere”de la Iris, înainte de a pleca într-o lungă călătorie.

Astrometal
Grecia, 2017
Regie / Director: Efthimis Kosemund Sanidis
Doi băieți și o fată se pregătesc pentru o noapte de club în inima Atenei. Găsesc clubul pustiu, unde muzica se aude în surdină, dar nu există nimeni care să o asculte. Unul câte unul, adorm în timp ce se predau unui vis colectiv.

Cel mai bun client / The Best Customer
România, 2017
Regie / Director: Serghei Chiviriga
Familia Kruchowsky deține o firmă de pompe funebre. Într-o seară, un bătrân comandă 12 coroane funerare cu mesaje pentru rudele și apropiații lui. Doamna și domnul Kruchowsky decid să investigheze… Oare e un ucigaş?


separator

img2

PROGRAM

img2
Port Cultural Cetate
Miercuri, 29 august / Wednesday, August 29, 10.00
camera