Scurtmetraje Din Balcani I

Scurtmetraje Din Balcani I

Balkan Shorts I

Sinopsis

Tur-Retur: Umbre / Round Trip: Shadows
Macedonia,2015
Regie / Director: Zarko Ivanov
Un bătrân și un copil mic merg pe străzile unui oraș. Omul are un copac mic, care crește lent. În ciuda pașilor săi grei și a înfățișării clare, copilul este ca o umbră, alergând vesel. Ajung într-un cimitir unde omul plantează copacul pe un mormânt necunoscut.

Tur-Retur: Mary / Round Trip: Mary
Macedonia,2015
Regie / Director: Zarko Ivanov
Într-un sat mic, o tânără își paște vitele și se pregătește pentru o excursie în oraș. Pe drum, întâlnește cu oameni diferiți în diferite contexte. În oraș este atrasă de clădirea cinematografului și de posterele de film. Fata intră în cinema pentru prima dată …

Tur-Retur: Călugărul / Round Trip: Monk
Macedonia, 2018
Regie / Director: Zarko Ivanov
Într-o mică mănăstire ascunsă în munții stâncoși de-a lungul unui lac, departe de civilizație, un tânăr călugăr pictează frescele de sfinți. Într-o zi însorită și liniștită, în timp ce pescuia în barca sa mică, aflată în mijlocul lacului, aude brusc voci feminine. Este el ispitit? Îi este testată conștiința?

O lună / Nje Muaj / A Month
Kosovo, 2017
Regie / Director: Zgjim Terziqi
Povestea adevărată a unei femei oarbe fără casă, care trăiește datorită deciziei celor patru surori, care au hotărât să o primească să locuiască câte o lună la fiecare dintre ele.

Liniște / Silence
România, Austria 2018
Regie / Director: Alex Iureș
Doi frați, care nu s-au mai văzut de mult timp, se întâlnesc să stabilească detaliile înmormântării mamei lor. Mama a murit neașteptat, în urma unui atac cerebral. Întâlnirea aduce suferință și acuzații, lucruri nespuse și mărturisiri dureroase. Și o ultimă întrebare care rămâne fără răspuns: mai sunt o familie? Au fost vreodată?

Misterul unui caz simplu / The Mistery of a Simple Case
România, 2017
Regie / Director: Vera Surățel
Grigore Toma, bucătar de profesie și însurat din dragoste cu Eliza Rumeanțev, o croitoreasă, dezvoltă de curând un interes față de vecina tinerică de pe etaj.
A cook that goes by the name Grișa (48 years old) is happily married to Eliza(45 years old), but all of the sudden, he develops a crush on the young woman next door.

O ceașcă de fericire / Bir demlik Mutluluk / A Cup of Happiness
Turcia, 2016
Regie / Director: Mehmet Basak
Într-o duminică dimineață, o bătrână care locuiește singură se trezește pentru micul dejun.


separator

img2

PROGRAM

img2
Port Cultural Cetate
Marţi, 28 august / Tuesday, August 28, 10:00
camera