Scurtmetraje din Balcani – Best Of

Scurtmetraje din Balcani – Best Of

Balkan Shorts – Best Of

Sinopsis

Tur-Retur: Călugărul / Round Trip: Monk
Macedonia, 2018
Regie / Director: Zarko Ivanov
Într-o mică mănăstire ascunsă în munții stâncoși de-a lungul unui lac, departe de civilizație, un tânăr călugăr pictează frescele de sfinți. Într-o zi însorită și liniștită, în timp ce pescuia în barca sa mică, aflată în mijlocul lacului, aude brusc voci feminine. Este el ispitit? Îi este testată conștiința?

Astrometal
Grecia, 2017
Regie / Director: Efthimis Kosemund Sanidis
Doi băieți și o fată se pregătesc pentru o noapte de club în inima Atenei. Găsesc clubul pustiu, unde muzica se aude în surdină, dar nu există nimeni care să o asculte. Unul câte unul, adorm în timp ce se predau unui vis colectiv.

Liniște / Silence
România, Austria 2018
Regie / Director: Alex Iureș
Doi frați, care nu s-au mai văzut de mult timp, se întâlnesc să stabilească detaliile înmormântării mamei lor. Mama a murit neașteptat, în urma unui atac cerebral. Întâlnirea aduce suferință și acuzații, lucruri nespuse și mărturisiri dureroase. Și o ultimă întrebare care rămâne fără răspuns: mai sunt o familie? Au fost vreodată?

O ceașcă de fericire / Bir demlik Mutluluk / A Cup of Happiness
Turcia, 2016
Regie / Director: Mehmet Basak
Într-o duminică dimineață, o bătrână care locuiește singură se trezește pentru micul dejun.

Premiul / Nagrada / The Award
Macedonia, 2017
Regie / Director: Lidija Mojsovska
Povestea lui Arben, un copil de 10 ani, albanez musulman, care se hotărăște să participe la o competiție religioasă organizată de școala lui în onoarea sărbătorii creștine de Bobotează. Scopul – acela de a obține premiul de 10.000 de dinari, pentru a-și ajuta fratele mai mic, care este grav bolnav.

Cel mai bun client / The Best Customer
România, 2017
Regie / Director: Serghei Chiviriga
Familia Kruchowsky deține o firmă de pompe funebre. Într-o seară, un bătrân comandă 12 coroane funerare cu mesaje pentru rudele și apropiații lui. Doamna și domnul Kruchowsky decid să investigheze… Oare e un ucigaş?


separator

img2

PROGRAM

img2
Craiova, Inspire Cinema
Vineri, 24 august / Friday, August 24, 11.30
camera