Presa

Adevarul

“La Cetate Port, un loc din judeţul Dolj de pe malul Dunării, clipele s-au măsurat, între 26 şi 31 august, în vizionări de filme şi arome de mirodenii care-au mocnit la foc mic, cu prilejul Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară.” Mai multe detalii aici.

Agerpres

“Lucian Pintilie a fost omagiat la Divan Film Festival – Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară din Portul Cultural Cetate, unde regizorul a asistat la proiecția filmului său “O vară de neuitat”, producție care anul acesta împlinește 20 de ani.” Mai multe detalii aici.

Cațavencii

“Săptămîna trecută am fost invitată pentru trei zile la Divan Film Festival, în localitatea Cetate din județul Dolj. Exact, v-ați prins, la Dinescu acasă, unde-i cald și bine, unde-i plajă și unde sînt filme.” Mai multe detalii aici.

Flickfeast

“A palatable blend of Balkan film, traditional national cuisine, and stimulating academic conversation has come to define Romania’s annual Divan Film Festival.” Mai multe detalii aici.

Gândul

“Lungmetrajul “Drumul/ Yol”, de Yılmaz Güney, triplu premiat la Festivalul de la Cannes, în 1982, deschide cea de-a şasea ediţie a festivalului Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară.” Citește mai mult aici.

Glamour

“Dacă te tentează un weekend luuung departe de casă în acest sfârşit de săptămână ştim exact destinaţia perfectă pentru tine.” Citește mai mult aici.

Kinecko

“Firstly, I was surprised that the event is held in a sort of colony past civilization and the village Cetate is in fact only the nearest village, which can be found on the map.” Mai multe aici.

LaPunkt

“La sfîrșitul lunii august s-a desfășurat la Portul Cultural Cetate ediția cu numărul 5 a Festivalului Degustătorilor de film și artă culinară  care a avut ca temă eroii și anti-eroii  balcanici.  Am avut imensa bucurie să mă aflu printre invitați, alături de actori, critici de film, muzicieni și regizori.” Mai multe aici. 

Mediafax

“Regizorul Lucian Pintilie şi Marie-France Ionesco, fiica lui Eugene Ionesco, au fost prezenţi, joi seară, la proiecţia lungmetrajului “O vară de neuitat”, eveniment care a avut loc la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj.” Mai multe aici.

The One

“Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară revine între 21 – 30 august, la Craiova şi Cetate, cu o selecţie eclectică de filme balcanice unite sub tema celei de-a şasea ediţii: Drumuri şi răspântii”. Citește mai mult aici.